2015. július 22., szerda

Ohm, ohm, ohm

Nem tudom, mennyi időnk lehet még. Szeretnék nyugodt maradni, de időnként úgy érzem, pillanatokon belül kitör rajtam a pánik- és hisztiroham.


A festők ma végeztek a lakással. M. azt ígérte, rohan haza, és megpróbál minél nagyobb rendet tenni. Holnap reggel pedig felmegyünk, kikukázzuk a zacskókból, amikre szükségem lehet, a maradékot pedig beszerezzük. Ettől talán megnyugodnék kicsit. Igaz, még mindig nem maradhatunk otthon, mert a lakás egyelőre alkalmatlan rá, Pupáknak például jelenleg ágya sincsen.Ma megpróbáltam feltett lábakkal relaxálni és minél többet aludni. Meg nem stresszelni. Ha-ha-ha. Mondjuk úgy nehéz, hogy reggel valószínűleg elment a nyákdugó (a múltkor 3 nappal ezután szültem), és elég sűrűn járok mosdóba, vagyis olyan, mintha a kitisztulás is elkezdődött volna. Hasfeszülés van, görcsök, fájások nincsenek. Sétálgatni nem jó, nagyon érzem a gravitációt.

Meg vagyok róla győződve, hogy a méhszájvizsgálattal feleslegesen bolygatták meg a dolgokat, bőven ráért volna egy hét múlva ezt megejteni, most meg itt beindult minden.

Anyukám azt ismételgeti, hogy a második szülésnél minden más, akár egy óra alatt is meglehet a baba, ezzel mondjuk pont nem nyugtat meg, mert akkor a kocsiban fogok szülni. Szerintem azért nem eszik olyan forrón a kását, bízom benne, hogy legalább a kórházba bejutok időben, még ha hálóing és babazoknik nélkül is, majd M. utánam hoz mindent vagy mittudomén.

A két hétről már lemondtam, de 10 napot még szeretnék kérni, vagy legalább egy hetet. Puppina, hallgass anyucira, jó lesz még ott neked egy kicsit!

8 megjegyzés:

 1. Jaj drága, drukkolok, úgy legyen, ahogy szeretnéd!!!

  VálaszTörlés
 2. Én a harmadik gyerekemnél 2 ujjnyira nyitott méhszájjal is még 1 hetet bírtam. Utána viszont első jeltől számítva 50 perc alatt megvolt. A kórházba érkezés után toltak tolószékkel a szülőszobára, le a ruhák, 2 nyomás és kint volt.:-) 3,6 kilós gyerek.:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, nekem! Nem tudom, mi legyen ezzel a szombati esküvővel, minimum 2 órányira van a kórháztól... :/

   Törlés
  2. Én nem mertem már messzire menni, de én az összes gyerekem nagyon gyorsan szültem meg, és hát egy rémálom volt az a 10 perces kocsi út is a kórházig 2 perces fályásokkal (elfolyt a víz, és rögtön 2 perces fájásaim lettek). (Mi csak 10 percre lakunk a kórháztól, ezért is nem tartottak bent.)

   Törlés
 3. Drukkolok, hogy várjon még Puppina! Én az esküvőt kihagynám az fix.2. fiamnál 9 kor totál zárt voltam fájogatni kezdtem vizsgálat után 11re 3 percesek lettek átküldtek szülő szobára mert bő 2 ujjnyira tagultam.fél 1 re karomban volt Lóci.3,5 óra 1. fájástól.ha nem vagyok khban max épp beértem volna...

  VálaszTörlés
 4. Drukkolok, hogy várjon még Puppina! Én az esküvőt kihagynám az fix.2. fiamnál 9 kor totál zárt voltam fájogatni kezdtem vizsgálat után 11re 3 percesek lettek átküldtek szülő szobára mert bő 2 ujjnyira tagultam.fél 1 re karomban volt Lóci.3,5 óra 1. fájástól.ha nem vagyok khban max épp beértem volna...

  VálaszTörlés
 5. Sok helyen azt írják, h két hét is eltelhet a nyákdugó és a szülés között. Drukkolok! Az viszont jó hír, h kész a festés ;)

  VálaszTörlés